Udruga LaKo je osnovana s ciljem promicanja uljuđenog, društveno prihvatljivog ponašanja pojedinaca kako u međusobnoj komunikaciji i suživotu, tako i prema materijalnim i nematerijalnim dobrima kulturne i prirodne baštine.

Djelatnosti Udruge su

Aktivnosti za upućivanje djece i mladih u društveno prihvatljivo i uglađeno ponašanje:

  • kreativne radionice
  • izrada didaktičkih materijala, aplikacija, internetskih stranica
  • uključivanje u društvene mreže te
  • suradnja s drugim udrugama.

Aktivnosti za upoznavanje javnosti s materijalnom i nematerijalnom hrvatskom kulturnom baštinom kojima se potiče na istraživanje prirodnih ljepota i znamenitosti Hrvatske:

  • izrada internetskih stranica
  • izleti
  • suradnja sa školama i drugim odgojno-obrazovnim ustanovama
  • izrada glagoljičkih suvenira i uporabnih predmeta

Osobe uključene u realizaciju

Lada Bobinac
Lada Bobinacprof.
Lada Bobinac knjižničarka je u OŠ Granešina u Zagrebu s tridesetogodišnjim iskustvom rada s djecom. Osmislila je i s učenicima izradila hrvatski sat s glagoljičkim brojčanikom te ga zaštitila 2008. u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Godinu ranije započela je istraživanje očuvanosti posjeda Zrinskih i Frankopana na terenu, a svoje je spoznaje prenijela kako učenicima u svojoj školi, tako i sudionicima „19. proljetne škole školskih knjižničara RH“ u Šibeniku. Organizirala je od 2010. nekoliko jednodnevnih učeničkih izleta koji su učenicima omogućili upoznavanje petnaestak zrinsko-frankopanskih posjeda diljem Hrvatske. Izradila je društvenu igru „Bontoniziraj se i pobijedi“ te „Viseći bonton“. Igre su bile predstavljene 2008. na „20. proljetnoj školi školskih knjižničara Republike Hrvatske“ u Opatiji te na stručnom skupu školskih knjižničara Grada Zagreba i Zagrebačke županije. I dalje aktivno djeluje na promicanju kulturnih vrijednosti i međusobnog ophođenja.
Koraljka Paurić
Koraljka Paurićmag. oec.
Desna ruka i idejna pokretačica za predstavljanje naših aktivnosti u javnosti.

Koraljka Paurić, mag. oec. razvila je igru „Bontoniziraj se i nauči“ u iPhone aplikaciju „Bontoniziraj se i pobijedi“ te pokrenula projekt „LaKo Bontoniziranje“.

Desimir Bobinac
Desimir Bobinacmag. ing. met.
Zaslužan je za preuzimanje topografskih karata s arkod.hr preglednika bez kojih bi bilo teško ili čak nemoguće pronaći neke zrinsko-frankopanske posjede.
Karin Werner Klement
Karin Werner Klementdia
Zaslužna za osmišljavanje i oblikovanje naše internetske stranice.